Unghundementalbeskrivelse (UHM)

Mette og Fálkastjörnu Sindra møder et ægte spøgelse
Mette og Fálkastjörnu Sindra møder et ægte spøgelse

Så oprandt den store dag, hvor fire unge damer fra Stillas (og mit!) første kuld hvalpe skulle mentalbeskrives – lørdag d. 3. september 2011 i Søby Brunkulslejer… Et fantastisk sted, hvor vi har fred og ro til vort forehavende, gode faciliteter med både køkken og toiletter samt borde og stole, så vi kan sidde indendøre og spise frokost.

Dagen var imødeset med stor spænding hos både opdrætter og de unge damers ejere: Mette med Sindra, Annie og Kim med Sunna, Anne med Flóa (Sif) og undertegnede med lille Snögg.

Sindra og Sunna gennemførte UHM’en i fin stil, hvorimod både Flóa og Snögg desværre begge måtte afbrydes i sidste moment efter andet skud, hvor de simpelthen ikke ville være med længere og forlod pladsen.
Hverken Flóa og Snögg havde ikke de store problemer med visuelle forskrækkelser, hvorimod de reagerede noget mere på lydindtryk, og dette stoppede så dem begge.

Snögg var den første, der blev beskrevet på dagen og jeg havde derfor rig lejlighed til at se hendes reaktion på skuddene resten af dagen, da jeg det meste af eftermiddagen blev hos hende. Heldigvis reagerede hun nærmest overhovedet ikke, så når hun ikke har opbygget uforløst stress i kroppen, kan hun godt klare ‘heftige’ lydindtryk – og så kender jeg hende bedre Vinker

Flóa var den sidste, der blev beskrevet, så hun blev derfor ikke påvirket af efterfølgende skud. Jeg tror, det var godt, da hun var umiddelbart længere tid om at falde til ro. Til gengæld er hun sammen med sin ‘mor’ 24 timer i døgnet, heldige vaps. Hun er med Anne på arbejde hver dag og bevæger sig med stor selvfølgelighed rundt på virksomheden.

Sindra og Sunna er et par seje tøser og opdrætteren er meget stolt af dem Smiler stort.

Annie og Fálkastjörnu Sunna efter veloverstået dåd
Annie og Fálkastjörnu Sunna efter veloverstået dåd

Islandske fårehunde siden 1987…