Om mig…

Jeg hedder Dorthe Friis Reitzel, er 62 år og bosat i Thy i det nordvestligste Jylland med Nationalpark Thy som min ‘baghave’. Her bor jeg med mine fem islandske fårehunde. Min højtelskede border collie, Emma, måtte mæt af dage aflives d. 5. september 2016 – hun er stærkt savnet…

Min første islandske fårehund, Solfari’s Hugleikur Siggi, anskaffede jeg i 1987 og han levede i næsten 16 år. Da Hekla i 2003 flyttede ind, tog min interesse for avlen af den islandske fårehund for alvor fart.
Siden da er al min fritid gået med både teoretisk og praktisk arbejde med hundene og samvær med gode hundevenner.

Jeg er naturligvis medlem af både Islandsk Fårehundeklub og  Dansk Kennel Klub (DKK). I marts 2006 erhvervede jeg mit DKK kennelmærke Fálkastjörnu og i efteråret 2006 gennemførte jeg DKK’s Opdrætteruddannelse. Kennelen er dermed FCI-godkendt.

Siden 2009 har jeg opdrættet seks kuld hvalpe. Det har hver gang været en enestående oplevelse, selvom én fødsel endte med et kejsersnit og en anden var tæt på, men alle hvalpe har overlevet og stortrives nu  sammen med deres dejlige familier.

Den islandske fårehund er min altoverskyggende livspassion ♥ Et liv uden dem er helt utænkeligt og at opdrætte disse vidunderlige hunde er helt enkelt det bedste, jeg ved!

Islandske fårehunde siden 1987…