Mit Ísland – 2012

I dagene 11.-16. august 2012 kaldte Ísland endelig endnu engang. Det var da fire år siden, jeg sidst havde sat mine ben på denne pragtfulde ø midt i Atlanterhavet – og det er alt, alt for længe!

Jeg glædede mig naturligvis som et barn meget længe til at gense dejlige venner, pragtfulde hunde, smukke steder, ja, hele dette bjergtagende scenarie, som har en stor og meget væsentlig plads i mit hjerte.

Denne min forventningens glæde blev, som altid blandt mine islandske venner, til fulde indfriet. Har du været i Ísland, ved du også, at islændinge er et enestående gæstfrit folkefærd. De har givet og giver mig til stadighed næring til min selvfølelse, som har været på et minimum i mange år. Jeg er derfor stolt og meget beæret over at have Helga Gústavsdóttir, Linda Björk Jónsdóttir, Brynhildur Inga Einarsdóttir, Helga Andrésdóttir og ikke mindst Þorsteinn Thorsteinson og hans dejlige familie som mine venner. I betyder allesammen uendeligt meget for mig og jeg er jer alle evigt taknemmelig for at have lukket mig ind i jeres verden – den hundeverden, som betyder ALT for mig i dag Hjerte.

Fem dage blev det til udi det islandske dennegang. Det er i store træk den tid, jeg kan holde ud at være væk fra mine egne pelsbunker, og desuden skal jeg jo have hundesittere på, når jeg er afsted. Her træder mine fantastiske naboer, Helga og Erland, samt mine helt uundværlige venner, Else og Kurt, til, og jeg aner virkelig ikke, hvad jeg skulle gøre uden dem. I så fald ville jeg aldrig kunne rejse uden for landets grænser, og det ville jeg trods alt være ked af.

I galleriet kan du se et lille udvalg af de fotos, jeg tog i løbet af disse fem dage…

Islandske fårehunde siden 1987…