K-kuldet (2014)

Atli og Stilla ♥
Atli og Stilla ♥

DKCH Sunnusteins Stilla Fálkastjarna og DKCH     Frodur’s Atli Kempur

Så er Stilla’s bejler fundet: Jeg er SÅ glad for at kunne fortælle, at min dejlige Stilla i efteråret 2013 skal parres med pragtfulde Frodur’s Atli Kempur DK20067/2010, i daglig tale Atli.

Jeg mødte Atli første gang i juni 2012 ved en hyrdeanlægsbeskrivelse, hvor jeg kun så ham ganske kortvarigt med sin opdrætter, Pia Lambertsen. De havde lige været på og var på vej hjem, så det eneste, jeg husker, er, at jeg kunne endda rigtig godt li’ ham. Siden da har jeg kun set ham på få billeder…

Fotoet ovenfor er fra den dag i starten af juli 2013, hvor Stilla og Atli mødte hinanden for første gang. Der er slet ingen tvivl om, at de to pelsbunker befinder sig endda rigtig godt i hinandens selskab, og jeg blev bekræftet i mit første indtryk af Atli: Han er gudesmuk og så har han ikke mindst et vidunderligt temperament Hjerte. Jeg turde derfor nu godt ‘anmode om hans pote’ til Stilla, og hans ejere, Christina og Birk, sagde heldigvis JA!

Jeg føler det som et stort scoop, at jeg har ‘fundet’ og valgt Atli som far til Stilla’s sidste kuld. Det giver mig en følelse af at være ‘kommet hjem’ og jeg har bare den helt rigtige mavefornemmelse.

Atli har A-hofter og i skrivende stund (14.07.13) et HD-indeks på 111. Han er pt. ikke øjenlyst, men bliver det naturligvis inden parring. Atli har gennemført en fin mentalbeskrivelse og desuden har han været udstillet to gange. På sin første udstilling tog han certifikatet for hanhunde, kun 10 måneder gammel!

Indavlsprocenten på fem generationer er 2,34.

ISIC anbefaler, at indavlsprocenten ikke overstiger 2,5 på fem generationer, og det overholder denne parring. Den hund, der især ses i begges stamtavle, er Melkolku- Brenda ‘Brella’, som var en utrolig dejlig, korthåret tæve med et herligt temperament. Hun er mormor til Stilla og mor til min hanhund, Kersins Kútur. Du kan se flere billeder af hende under menupunktet ‘Kútur – familie’.

Følger Stilla sin hidtige cyklus vil hun gå i løbetid i slutningen af oktober 2013, med forventet fødsel omkring årsskiftet 2013/14. Nu er det så ‘bare’ at vente – og håbe…

Frodur's Atli Kempur
Frodur’s Atli Kempur

Islandske fårehunde siden 1987…