Frodo er her ikke mere…

2013 07 25_3580_edited-1S

28-09-2013

Tirsdag d. 17. september 2013 måtte Pia sige farvel til sin elskede hundeven, Westmanna’s Ullin-Hvitti, af de fleste bedre kendt som Frodo.

Jeg besøgte Pia, Frodo og Aska en dejlig onsdag sidst i juli, hvor vi havde nogle rigtig hyggelige timer sammen. Jeg havde valgt at lade mine egne pelsbunker blive hjemme, så Frodo og Aska kunne få al min opmærksomhed for bl.a. at fotografere de to skønne ishunde. Heldigvis fik jeg taget nogle udmærkede fotos, syn’s jeg da selv – dog er jeg i dag ked af, at jeg ikke fik Pia foreviget sammen med vapserne. Frodo var inde i en rigtig go’ periode og jeg så ham da også styrte gøende afsted, da jeg vendte næsen hjemefter og Pia tog på tur med sine hunde.

I starten af september begyndte Frodo at skrante og mandag d. 16. september tog Pia ham til dyrlæge. Her viste en biopsi, at han havde kræft i leveren. Der var ikke noget at gøre…

Her tog Pia en fantastisk beslutning: Frodo skulle ha’ en sidste tur til Øer, hvor Pia, Frodo og Aska har tilbragt så megen tid sammen med Ilse og John Dhiin og deres hunde. Ilse og John har gennem mange år haft det skønneste sommerhus her med direkte adgang til Kattegat. Frodo hyggede sig denne eftermiddag med dem allesammen og jagtede fugle. Næste dag var han færdig og Pia fik dyrlægen til at komme til Øer. Her blev Frodo aflivet i græsset, mens Pia lå hos ham.

Hvorfor fortæller jeg nu sådan en sørgelig historie? Det gør jeg, fordi Frodo er kuldbror til min elskede hundepige, Hekla, og fordi Pia og jeg har kendt hinanden i snart 10 år, takket være hundene. Slægtskabet mellem de to dejlige vapser er ikke til at tage fejl af – smilet. Kig på fotos af de to, og du vil ikke være i tvivl om, hvad jeg mener. Hekla er heller ikke stærk, men alt taget i betragtning er hun trods alt i relativ fin form. Hun er skam stadig med på vore ture uden alt for store problemer bagefter. I skrivende stund er der mindre end en uge, til overhertuginden runder de 10 år, så lidt skavanker er vel på sin plads…

Men hos Frodo er livets lys slukket for altid… Han er dybt savnet.

Hjerte Æret være Frodo’s minde Hjerte

Islandske fårehunde siden 1987…