Emma

DSC_0114

Solfari’s Thymus Timian ‘Emma’

09371/2001

Emma er født d. 28. april 2001 hos Jette Friis-Jensen, Kennel Solfari, Bjerget, 7741 Frøstrup.

Far:     Laetare Classical Maestro  DKK 05568/98
Mor:    Solfari’s Kalla Kadidja  DKK 22059/97


Mandag d. 5. september 2016 måtte jeg med det tungeste hjerte lade Emma passere Regnbuebroen – hendes gamle ben kunne ikke mere…


Emma er verdens mest vidunderlige border collie. Utallige var de gange, jeg i sin tid blev advaret mod at anskaffe mig en border collie – de var “upålidelige og tossede i hovedet”. Emma er det absolut modsatte: Elskelig, rolig, intelligent, lydig – kort sagt fantastisk dejlig! Og så er hun hundeflokkens policewoman.

Jeg har mange gange fortrudt, at jeg ikke har lavet noget ‘seriøst’ aktivt med hende fra hun var ganske ung. Hun fik afprøvet sit hyrdeinstinkt, da hun var ca. 1½ år gammel, uden at hun viste noget overbevisende. Og så så hun i øvrigt ikke et får igen, før hun var 6 år. Da havde jeg hende med ude hos Jette sammen med mine øvrige hunde. Mest fordi det kunne være interessant at afprøve hende igen, blev hun sluppet løs, mens jeg gik blandt fårene i the pen. Hun løb lidt rundt og hilste på de øvrige hundefolk uden at ænse fårene – men efter ca. ét minut fik hun i den grad øje på dem. Jeg har simpelthen aldrig set noget lignende!! Hun arbejdede fuldstændig perfekt og gik i 100% balance – hvor var hun dog smuk. Ejeren lader sig let bevæge, så jeg stod nærmest og tudede…
Det var virkelig et syn for guder og jeg glemmer det aldrig.

Emma er ikke HD-fotograferet, da hun ikke skulle bruges i avlen – men hvor HAR jeg også fortrudt dét mange gange. Jeg er sikker på, at hun kunne ha’ fået nogle vidunderlige hvalpe.

Emma’s opdrætter, Jette Friis-Jensen, har, lige siden jeg købte min første islandske fårehund af hende i 1987, været min mentor og helt uvurderlige støtte. Jeg vil vove den påstand, at hun er en af landets fremmeste hundekendere – aldrig har jeg fået et ‘nej’, hvis jeg har haft et større eller mindre hunde-problem. Og det er jeg hende evigt taknemmelig for!

Islandske fårehunde siden 1987…